Війна

Чернігівщина втратила двох захисників

Сьогодні Чернігівщина попрощалася з двома Захисниками — підполковником Мірзошоєвим Бахтійором та солдатом Роговим Юрієм, які загинули на Донеччині у боротьбі за свободу та Незалежність України.

Мірзошоєв Бахтійор Файзійович народився 30 вересня 1972 року в Такжикістані. Навчався він у Новосибірському вищому загальновійськовому командному училищі Сибірського військового округу. Проходив військову службу у Збройних Силах на посадах офіцерського складу та з 2015-го року неодноразово був безпосереднім учасником антитерористичної операції на Сході України.

З початком повномасштабного ворожого вторгнення Бахтійор не лишився осторонь та зі зброєю в руках вчергове став на захист сувернітету та територіальної цілісності Батьківщини. У складі 28-ї окремої механізованої бригади він давав гідну відсіч загарбнику, сумлінно виконуючи свій військовий, а головне — громадянський обов’язок з оборони рідної землі від ворожих окупаційних військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бою на Донеччині загинув герой з Деснянської громади

На жаль, 1 серпня під час боїв в місті Мар’янка на Донеччині Мірзошоєв Бахтійор загинув, потрапивши під ворожий артилерійський обстріл. Вдома у нього залишились кохана дружина та двоє неповнолітніх діток.

Роговий Юрій Федорович народився 27 травня 1979 року, в селі Феськівка на Корюківщині. Тут закінчив місцеву неповну середню школу. В Козелецькому технікумі він навчався на ветеринара. Після цього вступив до Київського аграрного національного університету, де продовжив навчання на факультеті ветеринарії.

Після того, як російські війська вторглися на територію України 24-го лютого, Юрій вирішив долучитися до Захисників Батьківщини та потрапив до складу 54-ї окремої механізованої бригади на посаду водія відділення протитанкових керованих ракет взводу. Разом з побратимами він також обороняв Україну на Донеччині, мужньо та віддано даючи відсіч загарбнику.

На жаль, 25 липня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Верхньокам’янське Роговий Юрій загинув… Вдома на нього чекали дружина та двоє малолітніх діток.

Сьогодні рідні та близькі, друзі та побратими Загиблих Героїв провели їх в останню путь, вшанувавши їх світлу пам’ять та поховали на рідній Чернігівщині.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button