Війна

Чернігівщина втратила у війні з росією ще одного Героя

Знову, на жаль, маємо втрату. Відданий військовій присязі на вірність українському народові, мужньо виконавши поставлене завдання, у бою за Україну, її територіальну цілісність і незалежність, поблизу населеного пункту Ступочки, на Донеччині, 3 лютого загинув  наш земляк Андрій Балан, воїн ЗСУ, який  був старшим навідником 5 мінометного розрахунку 2 мінометного взводу мінометної батареї І десантно-штурмового батальйону військової частини.

Про це повідомляє прес служба Носівської міської ради.

«Солдат Андрій Олексійович Балан (16.11.1985 – 3.02.2023) народився в Чернігові. Проте Носівка для нього була другим домом, адже це мала батьківщина його мами, Ольги Миколаївни. Все дитинство і юність Андрія та його брата проходили тут.

У Носівці Андрій має багато друзів. Адже він був неймовірно добрий, щирий, життєрадісний, товариський, завжди готовий підтримати і допомогти. Любив природу і життя.

Після закінчення школи у Чернігові, Андрій став студентом тамтешнього вузу. Втім за кілька років відчув у собі поклик до іншого — виготовлення меблів, всерйоз цікавився ІТ-технологіями. Вони з братом Миколою завжди були на одній хвилі, будували власний бізнес, плани на майбутнє.

На жаль, все обірвала триклята війна. Андрій отримав повістку, 15 листопада вже вирушив у частину, а 16 листопада свій 37 день народження зустрів вже у лавах Збройних Сил України.

Він щодня телефонував, заспокоював,бо все ж мало бути добре. Так хотілося вірити мамі, батьку, брату і його родині, племінникам, яких так любив Андрій і це було взаємно.

На жаль, на щиті зустрічатимуть його вони і наша громада, Носівка, яка так пригорнулася до його серця і де він знайде свій вічний спочинок.

Герої не вмирають!

Вічна пам’ять та слава загиблому воїну –захиснику!

Загиблого Героя буде поховано на кладовищі по вул. Спаська в Носівці.

Про дату і час зустрічі та церемонії прощання та поховання Героя повідомимо додатково», — йдеться у повідомлені.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button