Війна

Чернігівський слідчий Володимир Коломієць зі зброєю в руках став на захист рідного міста (Фото)

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Голова Національної поліції Іван Вигівський вручив державну нагороду слідчому поліції Чернігівщини Володимиру Коломійцю – Орден Данила Галицького. Поліцейський нагороджений Орденом за особистий внесок в обороні та розбудові України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Володимир нині обіймає посаду заступника начальника відділу слідчого управління. Повномасштабне вторгнення змінило його повсякденну службу: разом зі своїми колегами-слідчими Володимир Коломієць був задіяний для підтримки правопорядку в Чернігові, допомоги населенню, чергування на блок-постах. Згодом, після звільнення Чернігівщини, слідчий займався документуванням воєнних злочинів росіян. Зокрема, у Ягідному Чернігівського району. Звичним спорядженням слідчого стали бронежилет, автомат, каска.

– Під час несення служби на блокпостах здійснювали контрольно-пропускний режим та, відповідно, перевірку документів у громадян, а також слідкували за дотриманням комендантської години. Безпосередньо я застав два обстріли неподалік від свого місця дислокації. Звісно, відчував страх, але служба є служба. Об’єктивно, найважче мені було, коли росіяни знаходились на околицях Чернігова і обстрілювали місто. Разом з військовими, бійцями територіальної оборони ми готувалися прийняти бій в місті. Готові були захищатися та захищати жителів Чернігова, – розповідає Володимир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти скинули вибухівку з дрону на прикордонне село у Чернігівській області

Під час одного з потужних ворожих обстрілів серйозних ушкоджень зазнала квартира поліцейського, який мешкає з родиною у багатоповерхівці в мікрорайоні «ЗАЗ». Було зруйновано зовнішню монолітну стіну завтовшки 40 см, вибухом «винесло» вікна в квартирі.

Після того, як ворог відступив поліцейські почали проводити стабілізаційні заходи на звільнених територіях області. Передавали гуманітарну допомогу в громади, які були під окупацією. Негайно приступили до розмінування територій, аби убезпечити людей. Документували воєнні злочини росіян, аби притягнути кожного з них до відповідальності за скоєне.

– Основним пріоритетом роботи поліції в наступні 1,5-2 місяці після звільнення було саме документування військових злочинів та їх розслідування, – продовжує слідчий. – Ми переконалися, що росіяни поводили себе просто по-варварськи з цивільним мирним населенням. Підтвердження тому – звірства в Ягідному. Там я проводив слідчі дії разом з колегами, допитував місцевих мешканців. Був вражений тим, що розповідали люди про пережите під окупацією – як їх тримали у тісному підвалі школи. 

Володимир Коломієць у якості слідчого був залучений до огляду об’єктів в місті Чернігові, які були зруйновані чи пошкоджені загарбниками – цивільні будинки, навчальні заклади, об’єкти інфраструктури.

– Документування наслідків бомбардування стадіону в Чернігові ми здійснювали спільно з правоохоронцями з Франції. Пам’ятаю, як нас вразили розміри вирв від бомб на полі стадіону. Це ще раз доводить, що ворог цілеспрямовано нищив наше мирне місто, – говорить поліцейський.

Володимир Коломієць вважає, що в умовах воєнного стану першочерговий обов’язок кожного поліцейського – захист життя та здоров’я громадян, а пріоритетні завдання саме ті, що пов’язані із відбиттям збройного нападу російської федерації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button