Війна

Диверсанти з рф намагаються проникнути через Чернігівський кордон по 8-10 разів на місяць

Щомісяця Сили оборони Північного напрямку фіксують від восьми до десяти спроб проникнення на територію України диверсійно-розвідувальних груп із території рф. Вони діють під прикриттям артилерії, однак їхні спроби зазвичай неуспішні.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив Юрій Повх, речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку. Такі спроби фіксують переважно на кордоні України з росією, зазначає він.

«За останні місяці цей показник коливається від 8 до 10 спроб на місяць. Основні зусилля ворог зосереджує на кордоні України з росією. Це територіальні межі Сумської та Чернігівської областей. Щодо можливих спроб прориву ДРГ, то насамперед ми фіксуємо такі спроби під прикриттям артилерійського вогню. І зазвичай диверсійно-розвідувальним групам не вдається перетнути державний кордон», – пояснив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті зник безвісти воїн із Чернігівщини

Взимку, за словами військового, діяльність диверсійно-розвідувальних груп ускладнюється через погодні умови. Зокрема, легко розпізнати спроби перетину кордону завдяки слідам на снігу.

«За законами воєнного мистецтва, зимовий період є найскладнішим для ведення бойових дій. Відтак ті, хто є мисливцями, зрозуміють: для диверсійно-розвідувальних груп це не надто сприятливі умови. Утруднюється їхнє маскування, пересування територією, за слідами можна визначити спроби переходу державного кордону. Отже, зимовий період додає складнощів усім учасникам бойових дій», – зазначив Юрій Повх.

Та попри негоду, каже він, Збройні Сили України продовжують охороняти кордон. Повх пояснив, що «зимові холоди – це не привід для розслаблення, бо противник підступний».

«Не повинно нас розслабляти настання зимових холодів. Війська, як і влітку, так і взимку, завжди напоготові. Оскільки всі розуміють, що ворог у нас найгірший, напевно, на цій Землі. Він підступний і буде використовувати будь-які можливості для завдання шкоди Україні та українським Збройним Силам», – заявив військовий.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button