Війна

Спокій Чернігівщини охороняє воїн «НАТО»

Тероборонівець Данило з позивним «НАТО» з перших днів російського вторгнення долучився до захисту міста. До війни захисник працював керівником департаменту по експорту в компанії, багато подорожував. А тепер він серед побратимів, що пліч о пліч став у стрій, щоб не пустити в своє життя та життя мільйонів Українців «руській мір».
282126734_143525774922935_148888364498837717_n
«Російська агресія — це неосяжна людська дурість. Уявіть собі, коли відбувається процвітання та неймовірний розвиток, ворог вторгся у мирну демократичну державу. І всі люди, які мають титанічні досягнення в науці, медицині, культурі, звичайні українські сім‘ї змушені тікати від навали окупантів. Вони чинять військові злочини, вбивають невинних людей. Важко таке зрозуміти у ХХІ сторіччі. Неможливо уявити, якої шкоди та збитків завдала війна нашому суспільству.
 Не зважаючи на війну, я залишаюся оптимістом. Тим паче, у моєму підрозділі поруч є люди, які завжди можуть мене підтримати. Побратими не шукають «відмазки» коли зіштовхуються з труднощами, вони шукають шляхи вирішення проблем і їм це вдається.
 Так, я ніколи не думав що буду військовим, тримати зброю у руках. Розумію, що я не Рембо. Але зараз я маю бажання оволодіти тими навичками, які допоможуть зберегти життя оточуючих і своє життя також. Головне для мене зараз — приносити користь Батьківщині.
Зараз окупанти називають нас фашистами, бандерівцями. Пам’ятаю кумедний випадок. Одного разу у Львові я їхав на таксі, і проїжджаючи по вулиці перепитав водія, чи то не пам’ятник Леніну? Це настільки розсмішило таксиста, що він навіть грошей з мене не хотів брати, як мені потім пояснили — то був пам’ятник Степану Бандері. Як з Чернігівщини вибили ворога? Загарбники не очікували, що тут їм дадуть такий бій. Чернігів дуже згуртувався. Ми йшли містом, а люди підходили нас обіймали, цікавилися чого ми потребуємо, несли їжу, речі, сигарети. Але ж наскільки значна роль наших артилеристів! Збройні Сили України, прикордонники вели дуже тяжкі бої, показали свою компетентність. Велику роль мало те, що нас ніхто «палками» не заганяв, ми всі були добровольцями, що йшли захищати Україну».
Ми дякуємо всім чоловікам та жінкам, які за покликом свого серця стали на захист нашої держави. Ворога буде знищено, перемога буде за нами!

Ще статті по темі

Back to top button