ВійнаКримінал

Допомагав ворогу в проведенні підривної діяльності проти України: жителя Чернігівщини засуджено до 15 років ув’язнення

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом визнано винним 52-річного мешканця с. Задеріївка Чернігівського району у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Вироком суду його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна.

Прокурор у суді довів, що з кінця вересня 2022 року чоловік за грошову винагороду підтримував постійний зв’язок з представниками країни-агресора та надавав їм допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. На виконання поставлених завдань він збирав інформацію про дислокацію, озброєння і переміщення підрозділів ЗСУ, Державної Прикордонної Служби України та стратегічно важливих об’єктів для ідентифікації їх на місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продався росіянам за гроші: у Чернігові ухвалили вирок рецидивісту за державну зраду

Зібрані проросійськи налаштованим місцевим мешканцем розвіддані передавались ворогу за допомогою месенджера Теlegram, після чого на його особистий рахунок здійснювався переказ коштів за виконану роботу.

До набрання вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі співробітниками Управління СБУ в Чернігівській області.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button