Війна

Дружина оборонця Чернігова, багатодітного батька, просить підтримати петицію про присвоєння йому звання Героя України посмертно

Чернігівець Дмитро Ющенко брав участь в обороні рідного міста у 2022-му році та воював у найзапекліших точках на фронті. 26 червня цього року, виконуючи бойове завдання в районі села Побєда Мар’їнської територіальної громади Покровського району Донецької області, воїн отримав серйозні поранення. Через вісім днів серце воїна зупинилось у лікарні Дніпра. 

Дмитро Ющенко народився 30 листопада 1993 року в Чернігові. Навчався у 14-й школі.

Після закінчення школи проходив строкову службу.

Із грудня 2016-го по грудень 2019 року проходив контрактну службу в 1-й окремій танковій Сіверській бригаді в підрозділі танкістів, із нею вперше і побував на сході. В серпні 2017 року отримав посвідчення учасника бойових дій. 

Від перших днів повномасштабного вторгнення без сумнівів став на захист країни.

У 2022-му, коли місто було під окупацією, Дмитро брав безпосередню участь в обороні Чернігова. 

Служив на посаді командира відділення 1-го стрілецького відділення 1-го стрілецького взводу 2-ї стрілецької роти військової частини А7333.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина чернігівців залишатиметься без гарячого водопостачання на невизначений термін

Окрім бойових заслуг перед рідною землею, у Дмитра був ще й найнадійніший і найдорожчий тил – його велика та щаслива сім’я. Любляча дружина та троє маленьких діток невтомно чекали на нього після кожного важкого від’їзду.

Відданий військовій присязі воїн мужньо пожертвував найдорожчим, що має людина – своїм життям.

23 вересня дружина загиблого воїна Альона Ющенко звернулася до Президента України з петицією присвоїти її чоловіку почесне звання Героя України. Щоб звернення потрапило на розгляд Президента, воно має набрати 25 000 підписів. На сьогодні петиція набрала 7 292 голоси.  Але до завершення збору залишається лише 70 днів. Тому дружина просить усіх небайдужих підтримати її на цьому шляху та залишити свій надважливий голос за цим посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/234400?fbclid=IwY2xjawF549VleHRuA2FlbQIxMAABHVkRwAJCn-AV4YdKdpVXQgE9u8ynNFCkTA6diCTnknfmp9JiBLM9yDWkbQ_aem_XOnr86yGLYfvrVmQxzVLnQ.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button