ВійнаКримінал

Двох російських військових судитимуть за жорстоке поводження з цивільним населенням на Чернігівщині

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох військовослужбовців РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, на початку березня 2022 року на території окупованого російськими військами села Слобода Чернігівського району озброєні військовослужбовці держави-агресора незаконно утримували цивільного чоловіка у приміщенні магазину в центрі села. З метою отримання відомостей про розташування військ ЗСУ обвинувачені спільно з іншими військовими РФ застосовували до потерпілого упродовж години фізичну силу, завдаючи йому тілесних ушкоджень та моральних страждань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На прикордонні Чернігівщини активізувалися ДРГ

Не отримавши від чоловіка інформації, окупанти вивели його на вулицю, поставили на коліна та погрожували облити легкозаймистою рідиною і підпалити.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в області Департаменту кіберполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button