ВійнаКримінал

Експравоохоронця з Чернігівщини судитимуть за державну зраду та колабораційну діяльність

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього дільничного офіцера поліції відділу поліцейської діяльності № 1 Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що протягом травня-вересня 2022 року поліцейський добровільно перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану. Він обійняв псевдопосаду оперативного чергового у незаконному правоохоронному органі «Управление внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области», створеному на тимчасово окупованій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові двоє молодиків побили літнього чоловіка і відібрали у нього гроші

Перебуваючи на цій псевдопосаді, обвинувачений складав дактилоскопічні карти на громадян України, надавав окупаційній владі відомості щодо осіб, які проходили службу в ЗСУ та СБУ. Також він виконував інші незаконні завдання представників силових структур рф.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими п’ятого слідчого відділу (з дислокацією у місті Чернігові) Територіального управління ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button