Війна

Горе, розпач і сором: влада Сновська не організувала належного прощання із загиблим Героєм

На жаль, на війні не буває без втрат. Наші захисники, виборюючи волю і незалежність України, віддають найцінніше – свої життя…

Нещодавно на щиті повернувся додому Павло Коваленко зі Сновська. Але гідно зустріти свого героя і провести в останню путь не змогли.

Цю гірку і дуже щемку історію разом зі своїм горем виплеснула матір загиблого воїна Людмила Коваленко.

Знайома родини Людмили і Віктора Коваленків, у яких безжальна війна забрала сина Павла, також розповіла деталі цього цинічного випадку.

«Люда за два тижні до загибелі Паші розповідала: «Що син ходить на завдання по троє суток, і телефону з собою не бере. А коли повертається, якось їй дає сигнал. Що він повернувся і з ним все добре. Я запитала: «Як ти це все витримуєш?. Бо троє суток про своє дитя ти нічого не знаєш». А вона відповіла, що в такі моменти просто перестає жити. А як отримає звістку від сина, то тоді оживає…», — розповідає жінка.

На жаль, Павло загинув… І поховати його мали в рідному Сновську. Місцеві жителі, як і годиться, хотіли зустріти Героя живим коридором, навколішки з квітами, бо Павла Коваленка, багато хто знав і поважав. І людям навіть сказали, о котрій годині до Сновська прибуде тіло воїна. Всі готувалися до цієї щемкої зустрічі. Але все сталося не так, як гадалося…

«Тож тіло всю ніч пролежало у морзі. А вранці вже були похорони. І мер Сновська вийшов на площу, аби сказати промову. А батько загиблого Віктор Коваленко, підійшов до нього і культурно сказав: «Не хочемо ні вашого слова, ні бачити вас». Тож мер вже ні промови ні казав, ні на кладовище не їздив. А як совісті вистачить поїхати?», — розповідає жінка. 

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button