Війна

Начальник Корюківської РВА Ващенко – про мінування шкіл і безпекову ситуацію

Війна в Україні, на жаль, триває, і ворог винахідливий у способах, як завдати шкоди нашій державі та посіяти паніку серед населення.

Зокрема, сьогодні близько 1-ї години ночі надійшло повідомлення про замінування всіх шкіл Корюківського району.

«Усі служби вчасно відреагували. Вже о 8:00 всі школи на 99,9% були перевірені. Тож ми не переривали навчального процесу і не змінювали його форму», – зазначив Іван Ващенко, начальник Корюківської РВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній викладач одного з чернігівських вишів вислідковував розташування Сил оборони у столиці (Фото)

Загалом, за його словами, впродовж тижня відбулося 11 обстрілів території Корюківського району, що, на жаль, уже звично.

«Для нас уже не новина, що обстрілюють Сновську громаду – населені пункти Єліне і Клюси. В усьому іншому – ситуація контрольована. Були невеликі перебої з електропостачанням, але вони  пов’язані з погодними явищами, а не з обстрілами росіян. Електричні мережі відреагували вчасно, в суботу о 18-й доповіли, що все відремонтоване», – пояснив Ващенко.

Він також підтвердив, що на початку минулого тижня панічні настрої поширювали в Менській громаді.

«Довелося виходити з інформаційним повідомленням, бо чутки гуляли абсурдні – про танки, ДРГ й інші речі.

Україна майже два роки воює, але люди продовжують вірити в такі нісенітниці. Дивно, але доводиться реагувати», – каже він.

Нинішню безпекову ситуацію в Корюківському районі Ващенко характеризує як таку, що повністю контрольована українським військом. Тож причин для паніки немає.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button