Війна

Готель «Придеснянський» після ракетної атаки на Чернігів: наслідки, збитки і плани відновлення

Вранці 17 квітня росіяни вдарили по одному з густонаселених районів Чернігова ракетами. В епіцентрі вибуху опинилася соціальна інфраструктура міста. Зокрема пошкоджень зазнав добре відомий чернігівцям і гостям міста готель «Придеснянський», який є комунальним підприємством Чернігівської обласної ради.

Постраждавархітектурно-естетичний вигляд готелю, зокрема ударною хвилею пошкоджені вікна та двері. Адміністрація готелю порахувала приблизні збитки.

«Попередньо матеріальних збитків – на три мільйони гривень. Це безпосередньо на відновлення вигляду готелю.

Власними силами підприємство трохи впорядкувало, що змогло. Вибиті вікна закрили ДСП, поприбирали скло, повичищали все, вивезли сміття. І вже у п’ятницю готель відновив діяльність.

На сьогодні половина номерного фонду незадіяна. Це там, де немає зручностей. А інші номери функціонують, людей запрошують і надають послуги з проживання», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Сергій Свиридов, заступник начальника управління комунального майна Чернігівської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під плівкою вилазить картопля, подекуди залишилися три корови на село: реалії весняної Чернігівщини

За його словами, вставляти нові вікна та двері замість пошкоджених і виконувати інші потрібні роботи, звісно, планують. Але наразі немає ясності щодо термінів виконання цих робіт.

«Підприємство деякі кошти має, але такої суми, яка потрібна, ні. Буде обласна рада допомагати своєму підприємству. Що відновлення буде, то однозначно. А от коли – трішки згодом.

Цей готель не збитковий, за підсумками 2023 року, отримав прибутки і податки сплачував до бюджету. Заселеність готелю була майже до 100%. Тобто підприємство працює рентабельно», – пояснив Сергій Свиридов.

Далі будуть більш точні підрахунки збитків, а також вирішуватимуть, яким чином допомагати підприємству, щоб воно відновилося.

На щастя, в момент атаки в готелі ніхто з гостей і персоналу не постраждав.

Ірина Осташко

Фото – «Готель Придеснянський»

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button