Війна

Громади Чернігівщини про загрозу нападу з боку білорусі

Про можливе сухопутне вторгнення білорусів на українську територію чуємо давно. Цю новину повідомляють навіть по кілька разів на день. Не обходиться і без провокативних звісток, аби посіяти паніку серед людей, що ось-ось це станеться, навіть час і день вказують… На щастя, ці звістки – неправдиві. Але нервувати багатьох змушують.

Тож які настрої в громадах Чернігівщини через напруження з боку білорусі?

Олександр Медведьов, голова Сновської громади

Звісно, напруження є. Адже всі про це говорять. Намагаємося ставитися до таких звісток спокійно. Сподіваємося, що все буде добре. Але ж ми сподівалися і 24 лютого…

Ну, як громада готова – є в нас Збройні Сили, які стовідсотково готові. І ми морально готові. Але сподіваємося, що другого заходу не буде, бо вже пережили і страх, і жах.

Ніхто в нас нікуди не тікає і не думає про це. Бо вже пережили одну навалу, думаю, якщо другий раз, не доведи Боже, трапиться, витримаємо. Але, звісно, краще, щоб цього не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із сьогоднішнього дня починає працювати ще один автомобільний маршрут Чернігів – Київ

Ратан Ахмедов, голова Корюківської громади

Ми не межуємо з Білоруссю. Але як не нервувати? Війна… Втім, сказати, що паніка – ні. Збройні Сили на місці, ми – під захистом. Тож параду не буде. Ми бачили москалів, то жодні білоруси вже не страшні.

Наталія Єфименко, депутат Сновської міської ради

Якщо взяти Гірськ, Клюси, Хрінівку, то там майже щоденні обстріли відбуваються. Деякі люди взагалі о третій ночі підскакують і потім у погребі чекають до ранку. Зокрема вчора о 10-й вечора почалося, напередодні з 12-ї по першу годину ночі обстріли були.

Села Кучинівка, Рогізки і ті, що поруч із ними, більш спокійні. Окрім розмов про ймовірний наступ, ті села на собі, на щастя, нічого не відчувають. Там люди живуть звичайним життям.

А взагалі настрої, на жаль, різні. Є такі люди, які чекають, що прийдуть. І це не поодинокі випадки. За моїми спостереженнями, це люди, які не хочуть працювати і самі в цьому житті нічого не досягли. Думають, що хтось прийде і буде їм усе безкоштовно давати, але такого не буває.

І оце за гуманітарну допомогу – треба давати тому, кому вона дійсно потрібна. Бо є люди, які сподіваються, що їм цю безкоштовну гуманітарну допомогу щоразу і до кінця життя возитимуть.

Але переважна більшість людей, безперечно, за Україну.

Утім, хоч би які настрої панували, варто довіряти тільки інформації з офіційних джерел. Зокрема на поточному етапі війни загрози вторгнення білоруської армії на територію України немає, про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button