Війна

Hike for Ukraine: чернігівець у поході збиратиме донати для допомоги рідному місту

Чернігівець Андрій Голумбієвський започаткував благодійну ініціативу «Hike for Ukraine», аби допомогти із відновленням рідного міста.

Він зі своїми друзями Майклом Джессапом і Марком Рідделлом збирається піти в похід Австралією від Центру мігрантів Бонегілла до вершини гори Костюшко. Пішки вони планують подолати 215 кілометрів і назбирати гроші, які потім передасть у Чернігів.

«Чому ми обрали саме цей маршрут? Тому що ці дві точки на карті Австралії є зв’язками з минулим і сьогоденням.

Бонегілла стала найбільшим центром біженців в Австралії після Другої світової війни. Понад 300 000 мігрантів пройшли через його двері між 1947 і 1971 роками. Більшість із них походять із неангломовних європейських країн. З України були тисячі. Багато мігрантів сприймали Бонегіллу як місце надії, місце, звідки вони могли почати нове життя.

Гору Костюшко назвав польський дослідник Едмунд Стшелецький у 1890 році. Її назвали на честь революційного діяча Польщі, США, Франції та Литви Анджея Костюшка. У Сполучених Штатах він допоміг створити нову націю. На своїй батьківщині в Польщі наприкінці XVIII століття він очолив повстання проти Росії за визволення Польщі.

Через зв’язок з історією людей, які постраждали від війни, залишилися без дому та потребують надії; завдяки зв’язку з постаттю, яка змогла боротися за свободу від гніту, для людей, які багато років по тому все ще рятувалися від війни та боролися за свою незалежність, маршрут є символом надії на свободу», – каже Андрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не чули сирен та вибухів, але відчували вібрації будинки: як у війну рятуються люди з порушенням слуху

За його словами, цим походом чоловіки хочуть не лише зібрати гроші, а й підвищити обізнаність.

«Ця війна проти другої за чисельністю армії світу, очолюваної сучасним московським фашистським режимом, ще не закінчилася. Війна за незалежність України та стабільність усього світу. Якщо Україна програє, світ, який ми знаємо, ніколи не буде колишнім», – розказав Голумбієвський.

Майкл Джессап – австралієць, а Марк Рідделл народився в Шотландії. Обидва небайдужі до ситуації в Україні та зголосилися підтримати цю справу. І вже 22 вересня чоловіки вирушають у похід.

«Ми обрали пішохідний маршрут через Murray Valley Hwy/B400 та Alpine Way. Це приблизно 215 км. Планується подолати його за 6-7 днів. Це означає, що ми повинні проходити приблизно 30-35 км на день.

Ми збираємося нести наші запаси в рюкзаках. Ми спатимемо під зорями.

Буде одна запланована зупинка лише для поповнення запасів, на півдорозі в Корріонгу. Це буде єдиний час у подорожі для поповнення запасів, відпочинку та прийняття душу.

Ця пригода не буде легкою прогулянкою парком, але має стати гарним досвідом для доброї справи. Наскільки нам відомо, цей шлях раніше ніхто не проходив у такий спосіб», – зазначає Андрій Голумбієвський.

Станом на 16 вересня на підтримку Чернігова вже задонатили 530 доларів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button