Війна

«Терпіла до останнього, аж поки не почало вибухати в кінці городу»: на Чернігівщині поліцейські евакуювали пенсіонерку з прикордонного села (Фото)

Поліцейські відділення №1 (м. Семенівка) Новгород-Сіверського райвідділу поліції за підтримки місцевої влади забезпечили евакуацію в безпечне місце літньої мешканки села біля кордону з країною-агресором.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Семенівські поліцейські допомогли виїхати ще одній мешканці прикордонного села Луб’яне Семенівської громади, розташованого за 2 кілометри від кордону з росією.

Покинути рідну домівку та нажите майно мешканцям прикордоння болісно і важко. Пенсіонерка Надія Романівна з Луб’яного довго не наважувалась на евакуацію. Однак постійні ворожі обстріли та регулярні вибухи боєприпасів, скинутих російськими безпілотниками, не залишили інших варіантів.

— Я терпіла до останнього, аж поки почало прилітати в кінець городу. Та й по моїй вулиці хати побиті уламками. Зрозуміла, що так скоро і мою хату знесе, разом зі мною. Дуже страшно. Ось і наважилася виїздити. Дуже вдячна поліцейським і міській раді за допомогу, – каже Надія Романівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал пам’яті: 29-річний молодший сержант Олександр Власенко

Тож семенівські поліцейські у тісній взаємодії з місцевою владою організували надання пенсіонерці вантажного транспорту для перевезення речей, допомогли швидко завантажити речі та успішно супроводили на безпечну територію.

— Ми постійно працюємо з мешканцями Луб’яного та ще ряду сіл, розташованих найближче до кордону. Всіляко переконуємо громадян виїздити у безпечні місця та активно допомагаємо їм у цьому. У нас повне взаєморозуміння і чітка взаємодія з місцевою владою, тож спільно вирішуємо всі організаційні питання щодо евакуації та житла у безпечнішому місці, – пояснив безпосередній учасник всіх евакуаційних заходів у Семенівській громаді, дільничний офіцер місцевого відділення поліції Віталій Будник.

Поліція у прикордонних громадах продовжує системну роботу як щодо роз’яснення місцевим мешканцям необхідності евакуюватися у безпечні місця, так і з надання всієї необхідної допомоги у цьому процесі. Правоохоронці готові гарантувати свою підтримку всім, хто зважиться на такий крок.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button