Війна

Із перших днів повномасштабного вторгнення став на захист: історія військового з Чернігівщини

Геннадій – військовослужбовець Чернігівського обласного ТЦК і СП, який у перші дні повномасштабної війни став на захист рідної Чернігівщини.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК і СП.

Чоловік зізнається, що до 24 лютого 2022 року військового досвіду, окрім проходження строкової військової служби, не мав. Працював спочатку водієм таксі, згодом став далекобійником – за цей час встиг побувати не тільки у різних куточках України, а й у багатьох країнах Європи.

Повномасштабну війну Геннадій зустрів у Києві під час чергової робочої поїздки.

26 лютого чоловік уже стояв у черзі добровольців, готових долучитися до захисту рідного краю. Під час активної фази бойових дій підрозділ Геннадія перебував на автомобільному мосту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал пам’яті: сапер Владислав Бичко

«На автомобільному мосту нас кожен день обстрілювали. Коли росіяни почали бомбити міст, перший снаряд упав десь поруч. Від другого вибуху мене аж відкинуло в стіну будівлі», – розказує Геннадій.

Після цього він разом із побратимами передислокувався на пішохідний міст. Там також не обійшлося без щоденних обстрілів: «Найбільше з тих днів запам’яталося ставлення цивільних до нас. Допомагали дуже, завозили нам хліб, молочку, дуже нас у ті дні підтримували».

Нині чоловік продовжує військову службу, заступає на бойові чергування, укріплює оборонні позиції Чернігівщини. Переконаний, що розслаблятися не можна. Для тих, хто ще не у війську, боїться чи вагається, рекомендує не втрачати часу та займатися самонавчанням: «Із таким сусідом кожному з нас треба знати, як поводитися зі зброєю. Тому ті, хто ще не у війську, запишіться на курси, вчіться насамперед для самих себе! Кожен має зрозуміти, що тільки разом ми зможемо вибороти Перемогу. Тільки разом!».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button