Війна

Меморіал пам’яті: сапер Владислав Бичко

Сапер Владислав Бичко загинув 9 вересня 2023 року в селі Брускинське Херсонської області під час виконання службових обов’язків. Разом із ще двома колегами він підірвався на ворожій міні. Йому назавжди залишилося 24 роки.

Владислав Борисович був родом із села Хаєнки Чернігівської області. Навчався там у школі, а після її закриття перейшов до ЗОШ № 3 в Ічні. Коли Владиславу було 7 років, він залишився без матері – вона померла через хворобу. Хлопець рано став самостійним, на канікулах завжди намагався десь підзаробити. Любив автомобілі та мотоцикли, годинами міг говорити про них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбиті росією: загинув під час ворожої атаки на село

У 2014 році вступив до Київського вищого професійного училища залізничного транспорту ім. В. С. Кудряшова за спеціальністю «слюсар з ремонту рухомого складу, машиніст електропоїзда». Після закінчення працював слюсарем. У 2018-му влаштувався на роботу в службу доставки води у Києві, також працював у таксі. Згодом вирішив здобути вищу освіту та вступив до Білоцерківського національного аграрного університету на заочну форму навчання, але планам завадила повномасштабна війна.

Владислав почав волонтерити – вивозив людей з окупованих територій. А з квітня 2023 року працював у представництві The HALO TRUST в Україні на посаді сапера.

«Владислав неодноразово потрапляв під обстріли, але повертався знову і знову. Часто після таких рейсів автомобілі вже не підлягали ремонту. Рідним не говорив нічого, щоб не хвилювалися, а ті лише дивувались, чому він та часто змінює авто», – розповіли в Ічнянській міськраді.

У Владислава залишився батько.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button