ВійнаКультура

Із цеглин зруйнованих на Чернігівщині будинків у столиці створили інсталяцію (Фото)

Активісти Repair Together та Kinburnlife спільно з київським закладом «Хармс» створили інсталяцію, зібрану з цеглин та каміння зі зруйнованих будівель на Київщині та Чернігівщині.

Цеглу та каміння привезли з села Лукашівка Чернігівської області та села Липівка Київської області. В інсталяцію також додали локальні рослини – як символ захисту природи України, яка потерпає від обстрілів та окупації росіян.

Рослини в інсталяції локальні для українського лісостепу: монарда «Червона Рута», вівсяниця сиза, очиток шестирядний, чорнобривці розлогі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадрові зміни, стосунки з Атрошенком і готовність Чернігівщини до зими: інтерв’ю з Чаусом (Відео)

«Інсталяція зібрана з цеглин та каміння з місць руйнувань, де кожного дня волонтери розбирають завали знищених війною будівель, репрезентують також надію на відбудову, яку ми формуємо усі разом. Українське суспільство має силу зростити на цих місцях нове майбутнє, збираючи цеглину за цеглиною, висаджуючи рослину за рослиною», – кажуть автори проєкту.

Інсталяція має на меті закликати українців підтримувати фінансово організації Repair Together та Kinburnlife, що опікуються відбудовою та захистом природи, а також за можливості долучатися до волонтерства.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button