ВійнаКримінал

Колишній мер Сновська виправдовував збройну агресію рф проти України: йому повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю м. Сновськ Чернігівської області у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії Російської Федерації, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, колишній міський голова, використовуючи власний обліковий запис у месенджері Telegram, влітку 2022 року поширював відеопублікації зі зверненням президента Російської Федерації та дописи у вигляді відеозаписів, де йшлося про підтримку захоплення територій нашої країни та звільнення їх від «українських нацистів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині арештовано нерухоме майно підприємств рф на понад 1 мільярд 37 мільйонів гривень

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих матеріалах виправдовування та глорифікації (вираження прихильності) до військових країни-агресора.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом УСБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button