Війна

Колишня дружина загиблого бійця закликає підписати петицію про присвоєння звання Героя України солдату Євгену Ошиєвському

На жаль, кривава війна продовжує забирати життя українців, особливо наших захисників.Зокрема, віддав своє життя за вільну Україну та мир, маючи ще стільки планів і нездійснених мрій старший солдат Євген Ошиєвський, 1973 року народження. Він героїчно загинув 7 березня 2024 року під час виконання бойового завдання.

«Євген Ошиєвський – це мій колишній чоловік. Ми – розлучені, але він для мене все одно рідна людина, ми продовжували спілкуватися. У нас – спільна дитина, дочка, якій нині 25 років», – розповіла Марина Ошиєвська зі Сновська, що на Чернігівщині

Вона розповіла, що Євген народився 12 серпня 1973 року в селі Петрівка-Роменська Полтавської області. Навчався в Полтавському геологорозвідувальному технікумі нафти і газу, де здобув спеціальність «Технічне обслуговування і ремонт обладнання нафтових і газових промислів». Працював у Бельгії на обслуговуванні промислів. І якраз наприкінці 2021 року повернувся до України. А далі всі знають, що сталося в державі.

Євген був мобілізований до лав ЗСУ в листопаді 2022 року. Мав їхати на роботу за кордон, але після спеціального відбору пішов на війну. Служив у 44-й механізованій бригаді у військовій частині А4723. Був оператором комплексу радіоелектронної боротьби.

Вдома на воїна чекала рідня. Але не судилося….

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи годиться поминати спочилих родичів трапезами на кладовищах: думка священника з Чернігівщини

«Як нам повідомили, що він загинув, ми з донькою поїхали на Полтавщину. І я його матері казала, що намагатимуся добитися, щоб йому дали звання Героя України. Для мене це важливо, насамперед для моєї душі. Бо його смерть мене дуже вразила.

Я замовила, щоб хлопці снаряди підписали його ім’ям. Мені дійсно важко, хоча ми з ним вже давно разом не жили, понад 10 років, але спілкувалися. Дуже тісно почали спілкуватися, як він пішов на війну. Підтримувала як могла: на старлінки, планшет збирала гроші, бо хотілося хлопцям допомогти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Живі чи штучні квіти: що вибирають чернігівці для вшанування пам’яті померлих (Відео)

Можливо, присвоєння звання Героя України Євгену посмертно якийсь спокій моїй душі принесе. І донька наша підтримує цю ініціативу, його мама, рідна сестра, племінниці. 

Я не очікувала, що таке станеться. Я завжди вірила в те, що він повернеться додому живим», – каже Марина Ошиєвська.

Наразі петицію про Присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) старшому солдату Ошиєвському Євгену Вікторовичу, 1973 р.н., який загинув 07 березня 2024 року в районі н.п. Вишневе Ізюмського району Харківської області під час виконання бойового завдання внаслідок мімометного обстрілу поста виявлення БпЛА підписали трішки більше тисячі людей – рідні, друзі, знайомі. Водночас це багато і дуже мало. Бо всього треба назбирати 25 тисяч голосів. На це ще є 90 днів. І зробити це нескладно.

Тож Марина Ошиєвська й інші родичі Євгена просять долучитися всіх небайдужих, бо насправді Євген Ошиєвський віддав життя за всіх нас.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button