Війна

Козелецька громада провела в останню путь свого Захисника

21 березня у Козелецькій громаді попрощалися з захисником Валерієм Бражником.

Про це повідомляє селищна рада.

«Він був відважним воїном, він завжди виходив на позиції, ніколи не скаржився на втому, ніколи не відмовлявся, завжди допомагав близьким, завжди мав гарне почуття гумору, його осяйна посмішка ніколи не сходила з вуст, завжди підбадьорював хлопців. Особливо запам’яталася його улюблена фраза, яку жартома говорив про себе: «Не рижий, а золотий». Ти справді був безцінним для нас, ми тебе поважаємо і любимо, спи спокійно, друже! Обов’язково помстимося! Слава Україні», — таким Валерія згадують побратими.

З початком повномасштабного вторгнення фр в Україну Валерій пішов до Другого відділення Чернігівського РТ ЦКСП, проте йому відмовили. Згодом, щоб захищати Україну, він приєднався до ДУК «Правий сектор», де знайшов відданих своїй справі патріотичних та свідомих однодумців, вірних побратимів та посестер, яким довіряв беззастережно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бобровиччина в жалобі: у Харківській області загинув боєць з Чернігівщини

Він був людиною щирої душі, привітним, щедрим, любив свою родину. Втративши батьків, завжди носив з собою їхнє фото, а втішаючи рідну бабусю, обіцяв, що все буде добре, тільки треба трішки почекати. Він мав переконання, що будь-які цінності треба відстоювати силою. Валерій був сильним, аби відстоювати свої цінності.

Він захищав усіх, а себе не вберіг, отримавши захворювання, пов’язане з несенням військової служби. Попри заборони лікарів Валерій все ж повернувся до своїх побратимів боронити Батьківщину від окупантів, твердо вірячи у світле майбутнє України. Внаслідок ускладнень, спричинених хворобою, його серце перестало битися.

Заупокійну літургію за загиблим відслужив настоятель Свято-Вознесенської церкви о.Ярослав (Гика).

Героя поховали з належними військовими почестями на центральному кладовищі Козельця. На його честь військовослужбовці здійснили салютний залп, а військовий оркестр виконав гімн України. Рідним Героя вручили Державний Прапор України, яким була вкрита труна, як символ держави, якій вірно та до кінця служив Валерій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button