Війна

Меморіал пам’яті: 24-річний лейтенант Сергій Пантелюк

24-річний лейтенант Сергій Пантелюк із позивним «Артист» помер 26 лютого 2022 року, внаслідок отриманих напередодні важких поранень. Офіцер героїчно відбивав наступ колони російських танків на Чернігівщину.

Сергій народився у с. Бирлівка Вінницької області. З 4-го класу займався греко-римською боротьбою, був кандидатом у майстри спорту України. Закінчив Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут та Національну академію Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Завжди був дуже веселим та непосидючим, за це і отримав позивний «Артист».

Після випуску молодий офіцер потрапив на службу командиром взводу у 1-шу окрему танкову Сіверську бригаду і поїхав на територію ООС для виконання бойових завдань.

Коли повернувся з ротації, восени 2021 року одружився. Молоде подружжя у 2022-му мало стати щасливими батьками, вони разом обрали ім’я для дитини. Однак почалася повномасштабна війна, Сергій знову опинився на передовій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбиті росією: подружжя з Чернігова загинуло від авіанальоту

25 лютого 2022 року Артист встиг востаннє зателефонувати мамі і сказав, що вони успішно б’ють ворогів. Того дня танковий екіпаж Сергія вступив у бій з танковою колоною російських окупантів, які наступали на Чернігівщину біля с. Рівнопілля. Ударною хвилею з танку збило командира роти, Сергій зістрибнув за ним і сам отримав важке поранення у ногу. Офіцера встигли доставити до госпіталю, однак вночі 26 лютого о 3:20 він помер. І саме в цей час народилася його єдина донечка, на яку він дуже чекав.

Цього ж дня мамі вже ніхто не відповідав з номера сина.

«Син з великої літери – ти найкращий Син у світі. Ми не знаємо, як жити далі? Ти ж говорив, що «Пантелючко, все буде добре. Ви в мене найкращі батьки у світі», – написала мама Світлана Пантелюк.

Посмертно лейтенант Пантелюк нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Поховали Героя у рідному селі на Вінниччині. Вдома на Сергія чекали батьки, брат, дружина і новонароджена донечка Мілана.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button