Війна

Меморіал пам’яті: 39-річний Костянтин Сивко

39-річного Костянтина Сивка вбили російські військові 7 березня 2022 року біля села Ягідне на Чернігівщині.

Напередодні ввечері він із товаришем Миколою Садовим виїхали на велосипедах зі села Красне до Чернігова. Відтоді рідні втратили з ними обома зв’язок.

Після звільнення області на початку квітня 2022-го тіло Костянтина знайшли волонтери в селі Ягідне. Документів при загиблому не було, тож ідентифікувати його не змогли. Рідні відшукали вбитого Костянтина в чернігівському морзі в другій половині квітня. Миколу Садового знайти не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденник пам’яті та болю: спогади про загиблого воїна. Епізод 5

Костянтин Сивко народився в Чернігові. Після школи здобув фах зварювальника у місцевому професійно-технічному училищі. Працював на автозаводі, із будівельною командою їздив на заробітки за кордон. Деякий час був одружений, але розлучився. У 2010-х роках Костянтин разом із матір’ю переїхав жити до села Красне. Там працював на деревообробному підприємстві. У 2021 році матір померла і він жив у селі сам.

Востаннє Костянтин говорив із дружиною брата Іриною 4 березня 2022-го. Розповідав, що допомагав українським військовим і що теж хоче стати на захист України. Через два дні разом із товаришем вони вирушили до Чернігова.

Тіло Костянтина, яке знайшли на 43-й день після вбивства, було дуже обгорілим. Ірина та брат опізнали його за особливими прикметами і татуюваннями.

«Костя був гарною людиною. В нього були золоті руки: він стільки всього вмів, багато майстрував. Жив звичайним життям, працював», – згадує Ірина.

Костянтина Сивка поховали на цвинтарі Забарівка в Чернігові. В нього залишився брат із сім’єю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button