Війна

Меморіал пам’яті: 55-річний Григорій Продан

55-річний Григорій Продан помер у лікарні в Ічні на Чернігівщині 28 березня 2022 року. За день до того у нього з дружиною Світланою стріляли російські військові. Подружжя їхало велосипедами з села Припутні до сусідньої Вишнівки на поховання батька Григорія. Колона російських військових, яка йшла тим шляхом, відкрила по цивільних вогонь.

Світлана померла в автівці «швидкої». Григорію зробили операцію в лікарні, проте життя врятувати не вдалося.

Подружжя Продан поховали на подвір’ї місцевої церкви, оскільки ховати на кладовищі тоді було небезпечно: почався обстріл. Ані Вишнівка, ані Припутні в окупації не були, однак там регулярно проїжджали колони російських військових і населені пункти потерпали від обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина у жалобі: загинув воїн з Менської громади

Григорій Продан народився у селі Вишнівка на Чернігівщині. Вивчився на водія, одружився. Деякий час працював у Києві, а потім родина переїхала до рідного села дружини – Припутнів. Там чоловік працював водієм. А коли разом із дружиною втратили роботу, почали вести господарство і продавати вирощене.

«Григорій був веселий, гарний. Пасічник на всю околицю. У нього такий гарний мед був. Навіть із Києва в чергу записувалися, щоби придбати. Вони з дружиною багато працювали: вирощували городину, тримали худобу. Усе вирощене продавали. Гриша був дуже хазяйновитий. Біля їхньої хати був занедбаний ставок, то вони його облагородили, запустили рибу. Дуже працьовиті світлі люди. Важко повірити, що їх більше немає», – сказала Любов Семена, родичка дружини.

У Григорія залишилося троє дітей та інші родичі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button