Війна

Меморіал пам’яті: 77-річна Наталія Нікуліна

77-річна Наталія Нікуліна померла 14 березня 2022 року в Ягідному на Чернігівщині. Вона стала п’ятою жертвою полону російських окупантів у селі. До шкільного підвалу Наталію, яка пересувалася з допомогою палиць, відвезли на садовій тачці. На ній її потім везли помирати до хати односельців.

У підвалі, де окупанти тримали в полоні 367 мешканців Ягідного, було душно. Від браку кисню здоров’я людей різко погіршувалося. Вони марили, кричали. Наталія перед смертю розмовляла з покійним сином.

Наталія Нікуліна була родом із Чернігівщини. У трирічному віці разом із мамою переїхала до Криму. Там закінчила школу. Жила в Джанкойському районі, працювала на виноградниках, а потім – у шкільній їдальні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли село на Чернігівщині

На Чернігівщину повернулася з молодшим сином, старший залишився в Криму. Ягідне обрала тому, що там була робота та безкоштовне житло. Жінка працювала в садовій бригаді – збирала яблука, доглядала за саджанцями.

Після окупації російськими загарбниками Криму старший син Наталії вирішив не покидати півострів. Згодом до нього приїхав брат. Він помер у Криму через хворобу. Матір на поховання сина не приїхала, планувала відвідати могилу навесні 2022-го…

«Наталія була моєю сусідкою. Як багато хто в селі, вона жила домашнім господарством. Любила квіти, особливо півонії. Наталія була доброю, справедливою, завжди казала те, що думає», – розповіла сусідка та подруга загиблої, Валентина Місюра.

У Наталії Нікуліної залишилися син та онук у Криму.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button