Війна

Меморіал пам’яті: доброволець Ярослав Пацюк

Доброволець Ярослав Пацюк загинув 19 березня 2022 року в бою з російськими окупантами за рідну Чернігівщину. Захиснику було 30 років.

Ярослав народився у селі Чорнотичі Чернігівської області. Закінчив Сосницький сільськогосподарський технікум бухгалтерського обліку та Київський національний університет біоресурсів і природокористування. Пройшов строкову військову службу, а потім вирішив пов’язати себе з армією.

Пішов до Державної прикордонної служби України.  Служив у Краматорському прикордонному загоні, згодом – у відділі прикордонної служби «Добрянка». Брав участь в АТО. Після демобілізації працював у Чехії. Однак вирішив, що вдома найкраще, тому повернувся до України. Влаштувався в службу охорони в Києві. Останнє місце роботи було у Конотопі. Зустрічався з дівчиною, планував одружитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагічна втрата: загинув воїн із Чернігівщини 

У перший день повномасштабної війни, 24 лютого 2022 року, Ярослав поїхав до військкомату. Його одразу відправили в Чернігів у складі місцевої ТРО, він навіть не встиг зібрати речі. Звідти чоловік повернувся додому вже на щиті.

«Кляті росіяни забрали наше спільне майбутнє. Ярик завжди усміхався, таких життєрадісних я не знаю. Працьовитий, допомагав батькам, беріг маму. Ніколи не відмовляв та підтримував друзів. Мав мрії та впевнено до них крокував. Ще мав золоті руки, здається, все, що треба, зробити, міг. Особливо мав вміння і навички роботи з технікою, будь-якою. Міг управляти БТРом. Такі, як він, мають жити та й жити. Пройшов АТО. Його друг, який служить з 2014, казав: те, що пройшов та бачив Ярик – пекло. Але сам Ярослав ніколи не розповідав про ті події. І щодня від 24 лютого, перебуваючи на позиціях, відповідав: все ок, ми їх нищимо. Вірив сам та давав віру іншим в нашу армію. Заспокоював і беріг, та себе не врятував… Він наш Герой. Він взяв в руки зброю, бо інакше не міг. Він наш захисник. Назавжди в серцях людей, які його знали», – розповіла наречена загиблого Оксана. Поховали Ярослава у рідному селі на Чернігівщині.

У чоловіка залишилися батьки, брат і наречена.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button