Війна

Звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» присвоїли ніжинцю Данилові Мурашку

Згідно з Указом Президента №422/2023 від 08 липня 2023 року Мурашку Данилові присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові присвоєно воїну посмертно.

Данило Генадійович Мурашко героїчно загинув 27 січня 2023 року під час бойового вильоту. Він був командиром авіаційної ланки авіаційної ескадрилії капітан

Під час відбиття збройної агресії рашистів Данило Мурашко здійснив 141 бойовий виліт.

При цьому знищив близько 70 одиниць броньованої техніки, понад 80 автотранспортних засобів, приблизно 30 автоцистерн з паливом, більше 600 чоловік живої сили противника. Неодноразово здійснював вивід авіаційної техніки з під авіаційних та ракетних ударів противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед 22 азовців, над якими росіяни влаштували судилище, угледіли жителя Чернігівщини

Під час виконання бойового завдання у складі пари 27 січняс 2023 року був підбитий ворожим винищувачем. Побачивши поблизу населений пункт Шабельківка, пілот не зважаючи на малу висоту польоту, до останньої секунди намагався відвести літак від житлових будівель. В зв’язку з цим втратив висоту і не зміг безпечно катапультуватися. Майор Мурашко Данило Геннадійович героїчно загинув. З першого дня війни був яскравим прикладом для військовослужбовців підрозділу та частини щодо виконання службових обов’язків, мужності, героїзму та патріотизму.

Має відзнаки: Лицар ордена Богдана Хмельницького (має всі три ступені) та Сталевий хрест.

Посмертно Данилові Мурашку присвоєно звання майора.

Памятаємо безсмертний ратний подвиг нашого славного Героя! Щирі співчуття рідним.

Герої не вмирають!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Ніжинська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button