Війна

Меморіал пам’яті: Іван Варава

Іванові Вараві з села Левковичі Чернігівської області було 65 років. Він помер під час повномасштабної війни 21 березня 2022 року від нападу бронхіальної астми.

Через російську окупацію села потрібних для Івана ліків не було. До того ж, його здоров’я похитнуло вбивство сина Ярослава, якого російські військові розстріляли 28 лютого 2022 року.

«Напередодні татової смерті я змогла трохи поговорити з ним по телефону. Це було диво, бо останній тиждень він майже весь час спав, марив, практично не їв і не пив. Тато постійно мав приймати ліки. Їх було обмаль: не вистачало інгаляторів, спеціальних уколів для астматиків… Таблетки, які були, приймав у мізерних дозах. Їх не вистачало, щоби підтримувати організм. І от рано-вранці у нього стався напад бронхіальної астми. Мама зробила укол, але це не допомогло. Так на очах у мами мій тато фактично задихнувся», – розповіла донька загиблого, Богдана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Янгол спорту»: на фронті загинув футбольний тренер із Чернігова Всеволод Бодун

Іван Варава народився на Чернігівщині. Після школи навчався у Харкові на економіста. Працював провідним економістом у колгоспі в Левковичах. Після розпаду СРСР влаштувався охоронцем у магазин у Славутичі. Останні роки ніде не працював через проблеми зі здоров’ям.

Богдана згадує тата спокійним, упевненим у собі та справедливим.

«Пам’ять про тата – завжди у наших серцях. Я на нього дуже схожа, моя донька – теж. Дуже шкода, що він так і не встиг побачити внучку», – сказала Богдана.

В Івана Варави залишилися дружина, донька, невістка й онуки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button