Війна

Меморіал пам’яті: машиніст Олександр Тесленко

Олександрові Тесленку було 45 років. Він загинув у Чернігові внаслідок авіаудару Росії 4 березня 2022 року. Олександр працював машиністом і того дня виїхав облаштовувати блокпости в Чернігові. «Літак скинув бомбу, яка влучила в екскаватор, де був мій чоловік», – розповіла дружина загиблого Надія. Олександра посмертно було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Тоді впродовж кількох годин у першій половині дня росіяни атакували південно-східні та південно-західні райони Чернігова. Загинуло щонайменше 17 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині відкрили меморіальні дошки двом полеглим Героям

Олександр Тесленко народився у селі Киріївка, закінчив Сосницьке середнє профтехучилище №31 за фахом «тракторист-машиніст». Жив та працював у Чернігові, на дозвіллі любив рибалити. Колеги та друзі з теплотою пригадують Олександра.

«Він запам’ятався мені, як весела та добра людина, яка ніколи не відмовляла в допомозі, – каже колега Сергій. – Про таких людей треба знати, їх треба пам’ятати».

«Мій чоловік був золотою людиною. Не було того, чого б не вмів зробити Сашик. Був завжди спокійним, запасливим, добрим. Дуже любив свою родину», – розповіла Надія Тесленко.

В Олександра Тесленка, крім дружини Надії, залишилося двоє дітей – 16-річний Максим і 8-річний Давид.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button