Війна

Меморіал пам’яті: молодший сержант Юрій Примак

Молодший сержант Юрій Примак, позивний Барс, загинув 14 травня 2023 року від осколкових поранень під час виконання бойового завдання біля села Оріхово-Василівка на Донеччині. У квітні воїну виповнився 51 рік.

Юрій народився в селі Стодоли Чернігівської області. У 1991 році закінчив Ніжинський технікум за спеціальністю «Механізація сільського господарства». Працював за фахом. У 2004 році разом із сім’єю переїхав в селище Покотилівка Харківської області. Останні 19 років працював у будівельній компанії в Харкові на посаді механіка з кранового господарства. У вільний час захоплювався пошуком із металошукачем, нумізматикою, спортивними тренуваннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тероборонці провели заняття з володіння стрілецькою зброєю для мешканців Чернігова (Фото)

З початком повномасштабного вторгнення чоловік приєднався до лав захисників. Служив у 226-му окремому батальйоні територіальної оборони 127-ї бригади ТРО ЗСУ. Обіймав посаду командира бойової машини-командира відділення. Був неодноразово відзначений командуванням за успішне виконання бойових завдань.

«Мій батько – людина з внутрішнім стрижнем, мав вольові якості характеру. Він був лідером, надійним і сміливим, фізично витривалим. Тому, звичайно ж, після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора не зміг всидіти на місці і вже з перших днів пішов добровольцем захищати рідну землю. Дуже хотів нашої перемоги, хотів жити, мужньо переніс всі випробування і ніколи не жалівся, а тільки говорив: все буде добре. На жаль, вранці 14 травня 2023 під час чергового штурму його життя обірвалося… Для близьких був людиною чуйною, дуже товариською, відкритою. Для рідних – найкращим батьком, сином, чоловіком, Героєм! Ми дуже його любимо і не забудемо! Слава всім нашим Воїнам-Героям, які віддали за нас життя! » – розповіла донька загиблого Яна.

Поховали захисника в селищі Покотилівка на Харківщині.

В Юрія залишилися мама, дружина і двоє дітей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button