Війна

Меморіал пам’яті: солдат Павло Гарбуза

36-річний солдат Павло Гарбуза загинув 28 лютого 2022 року під час оборони Чернігова від окупантів. Життя захисника обірвав ворожий артилерійський обстріл.

Павло народився в селі Жавинка Чернігівської області. Навчався у місцевій школі. Здобув фах електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування в Чернігівському професійно-технічному училищі №1. Працював за спеціальністю на різних підприємствах Чернігівщини. Проходив строкову військову службу. У 2015-2016 роках брав участь в АТО на Донбасі.

У перший день повномасштабного російського вторгнення Павло знову став на захист України у лавах ЗСУ. Служив у 134-му окремому батальйоні охорони і обслуговування ОК «Північ» (в/ч А1624) на посаді командира БМП-1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Бахмутському напрямку загинув ще один військовий з Чернігівщини

«Наш Пашка був дуже сміливим, порядним, працьовитим, добрим, завжди всім допомагав. Був найкращим сином, братом, другом… Дуже поважав і любив батьків. Мав багато планів на майбутнє. У перший же день повномасштабного вторгнення без вагань пішов захищати рідну землю. Він вже дивився війні в обличчя і знав, куди йшов. На благання не йти від матері, яка вже втратила одну дитину і дуже переживала за єдиного сина, він відповів: «Якщо не я, то хто?!» Він був справжнім та мужнім! Нам дуже його не вистачає. Ми завжди тебе любимо і пам’ятаємо! Наш Герой!» – розповіла двоюрідна сестра загиблого Валентина.

Посмертно солдат Гарбуза нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали захисника в рідному селі.

Вдома на Павла чекали батьки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button