Війна

Меморіал пам’яті: старший кулеметник полку «Азов» Кирило Карпенко

Старший кулеметник полку «Азов» Кирило Карпенко із позивним «Майор» загинув 7 березня 2022 року у боях за Маріуполь. Під час бою з російськими окупантами Кирило отримав тяжке поранення від уламків ворожого снаряду. Побратими надали йому першу домедичну допомогу та евакуювали з поля бою. Однак…

Кирилові було 27 років.

Він народився в Чернігові. Закінчив місцеву школу. Згодом поїхав до Чехії, працював бригадиром у будівельній компанії. У вільний час займався спортом, зокрема, мав хобі – бодібілдінг.

2018 року хлопець приєднався до лав окремого загону спецпризначення НГУ «Азов». Там одразу зарекомендував себе як відповідальний боєць та надійний побратим. Він швидко вчився та завжди допомагав товаришам. Був у боях на Світлодарській дузі. Згодом пішов вчитися на снайпера. Хотів розвиватися у військовій сфері. До нього прислухалися та йшли по пораду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина прощалася із земляком, який загинув на Донеччині

У 2021 році «Майор» вступив до інституту, встиг скласти першу зимову сесію.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Кирило був старшим кулеметником снайперського відділення у полку «Азов» і вирушив захищати Україну. Брав участь у боях за оборону Маріуполя.

«Він був вірний присязі та країні до кінця. Коли я писала йому «Бережи себе», він відповідав: «Я вас намагаюсь вберегти». Дуже за ним сумую», – розповіла Поліна Єрмак, рідна сестра Кирила.

Молодший сержант Карпенко посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Кирила досі не поховали.

У нього залишилися батьки та дві сестри. Власної родини захисник не встиг створити.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button