Війна

Зруйновані будинки і бюджетна «дієта»: реалії Новобілоуської громади

У Новобілоуській громаді зруйновано понад пів сотні будинків, близько двох з половиною сотень мають пошкодження.

52 родини потребують житла.

«У Чернігівській ОВА у відповідь на наш запит розселити людей відповіли, що краще поставити модульні містечка у найбільш постраждалих населених пунктах громади – Рівнопіллі та Старому Білоусі. Одне таке містечко розраховане приблизно на 22 родини. Зараз триває узгодження ділянок. Щойно вдасться знайти ті, що відповідатимуть необхідним вимогам, почнеться встановлення», — розповідає голова Новобілоуської громади Дмитро Федоров.

Сьогодні надходження до місцевого бюджету становлять дві третини від очікуваних на початку року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу Нового Білоуса загорівся автомобіль (Фото)

«Підрахунки на 1 червня показали, що бюджет виконується на 72%, але, думаю, якщо перерахувати надходження ще раз, то побачимо, що відсоток скорочується — сьогодні це десь 68%. Багато підприємств не відновили роботу після відступу ворога. Навіть зараз дехто призупиняє діяльність. Наприклад, підприємства в Новому Білоусі, які займаються складською логістикою чи вантажоперевезеннями. У деяких сільгосппідприємствах змушені були відмовитися від проведення весняної посівної, бо багато полів треба розміновувати. Також російські окупанти знищили розташований у Халявині тубдиспансер — одне з його відділень переїхало до Чернігова», — зазначає голова громади.

Перед громадою гостро постають питання відновлення. Наразі, ділиться Дмитро Федоров, вирішують ті питання, з якими можуть впоратися власними силами:

«До нас приїжджають представники різних організацій і фондів, зокрема й міжнародних, дивляться, оцінюють перспективи відбудови, але реальної допомоги поки немає. Тож де можемо, відбудовуємо чи, принаймні, розбираємо завали власними силами. Придбали навантажувач, аби перевозити будматеріал. Казначейство спочатку не пропускало платіж, але нам вдалося вирішити це питання — і тепер придбана одиниця техніки щодня задіяна в роботах», — розповідає Дмитро Федоров.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ОТГ-Інформ Чернігівщина

Ще статті по темі

Back to top button