Війна

Меморіал пам’яті: старший солдат Віктор Максименко

Старший солдат Віктор Максименко, позивний Псіх, загинув 7 травня 2023 року, виконуючи бойове завдання поблизу села Серебрянка на Донеччині. Під час ворожого артилерійського обстрілу отримав смертельні множинні осколкові поранення. Захиснику було 25 років.

Віктор народився в селі Печі Чернігівської області. Закінчив Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту, де здобув професії провідника пассажирського вагону, монтера залізничної колії. Але за фахом ніколи не працював, оскільки одразу після закінчення ліцею долучився до лав ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ізраїлі розпочалася війна: сотні вбитих і поранених

У 2016-2020 роках брав участь в АТО/ООС у складі 46-го окремого штурмового батальйону «Донбас» ЗСУ. Воював на Донеччині та Луганщині. За час служби отримав відзнаки: «За хоробрість в бою», «За участь в бою за Світлодарську дугу», «Учасник АТО», «За участь в антитерористичній операції».

Після повномасштабного вторгнення знову повернувся до ЗСУ. Цього разу Віктор воював проти окупантів у лавах 16-го окремого мотопіхотного батальйону «Полтава», який підпорядковується 58-ій окремій мотопіхотній бригаді. Обійма посаду старшого навідника міномета у мінометній батареї.

«Віктор був справжнім патріотом, воїном, надійним товаришем і хорошою людиною. Слава Україні. Героям слава», – написала рідна сестра загиблого Оксана.

Поховали воїна у рідному селі.

Вдома на нього чекали мама і дві старші сестри.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button