Війна

Меморіал пам’яті: танкіст Олексій Сенюк

47-річний танкіст Олексій Сенюк загинув 27 лютого 2022 року під час оборони Чернігова. Від початку повномасштабного нападу російських військ в одному із зіткнень із противником знищив дві ворожі бойові машини піхоти і захопив танк Т-72. Головний сержант 1-ої окремої танкової Сіверської бригади посмертно удостоєний звання Герой України.

Олексій народився в селі Теліжинці на Київщині. Там закінчив школу та пішов працювати будівельником. У 2014-му вирішив йти захищати Україну спочатку добровольцем, а потім став контрактником ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Носівська громада на колінах зустрічала полеглого захисника (Фото)

Побратими розказують, що військовослужбовець був найкращим воїном-танкістом, який пройшов пекло боїв, що точилися спочатку на сході України. Ніколи не боявся приймати рішення і брати за них відповідальність. За стійкість і відвагу у 2016 році був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Знайомі чоловіка кажуть, що понад усе на світі чоловік любив своїх донечок: Ангеліну та Даніелу, а також Україну. Герой загинув у день народження своєї доньки.

Через постійні військові дії в регіоні лише 45 днів по тому вдалося похоронити Героя – він знайшов свій вічний спочинок у місті Носівка на Чернігівщині, яку він боронив до останнього подиху.

Олексія не дочекалися вдома дружина та дві доньки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button