Війна

Меморіал пам’яті: військовий Юрій Роговий

Юрій Роговий загинув 25 липня 2022 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Біля села Верхньокам’янське захисник потрапив під артилерійський обстріл та отримав смертельні поранення. Йому було 43 роки.

Юрій народився і мешкав селі Феськівка Чернігівської області. Після школи навчався у Козелецькому коледжі ветеринарної медицини. Згодом закінчив Київський національний аграрний університет. Любив бувати на природі і працювати на землі.

З дружиною Наталею чоловік був знайомий з дитячого садка. Багато років вони дружили. Одружилися у 2005 році. Згодом у пари народилися сини-близнюки. Родина жила у Києві. За три роки до початку повномасштабної війни повернулися до Феськівки. Спочатку Юрій їздив на заробітки за кордон. Потім влаштувався торговим представником у рідному селі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На українсько-білоруському кордоні висить опудало російського солдата (Відео)

Під час повномасштабного вторгнення російських окупантів чоловік став на захист нашої держави у лавах Збройних сил України. Служив у складі 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. Був водієм взводу протитанкових керованих ракет. Щодня намагався телефонувати рідним. 22 липня попередив дружину, що вирушає на бойове завдання і зв’язку може не бути. «Люблю, цілую. Бережи хлопців. Подзвоню», – були його останні слова Наталії. Через три дні воїн загинув.

«Я дуже вдячна своєму коханому за кожен день нашого спільного життя. За турботу і наших синів, яких він дуже любив. За його мужність, чесність і справедливість», – зазначає дружина загиблого Наталія.

Поховали Юрія у рідному селі на Чернігівщині. У військовослужбовця залишилися мама, дружина і двоє синів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button