Війна

Мінна безпека: на Чернігівщині стартував гуманітарний проєкт від США

На базі Андріївської гімназії Михайло-Коцюбинської селищної ради стартував гуманітарний проєкт «Зменшення ризиків травмувань та загибелі дітей від вибухонебезпечних предметів».

У ході цього проєкту планується провести заняття з мінної безпеки для учнів і педагогів 20 закладів середньої освіти Чернігівської області.

Організацію і проведення занять з мінної безпеки забезпечує тренерський склад громадської організації «Ліга офіцерів», який пройшов відповідний курс підготовки у Центрі протимінної діяльності Державної служби спеціального транспорту Міністерства оборони України.

У відкритті проєкту взяли участь начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради Лідія Гаєвська, уповноважені представники Збройних Сил України, менеджер проєкту Андрій Коренько та директор Андріївської гімназії Тетяна Безлюдна.

У вітальному слові з нагоди старту проєктної діяльності в Чернігівській області була відзначена надзвичайна актуальність для регіону систематичного навчання педагогів і учнів правилам мінної безпеки. Також усі учасники церемонії відкриття проєкту висловили подяку уряду США за підтримку у вирішенні гуманітарних проблем територіальних громад Чернігівщини, які постраждали внаслідок російської збройної агресії.Проєкт реалізовується під координацією обласного Управління освіти і науки за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Ще статті по темі

Back to top button