Війна

На Чернігівщині в останню путь провели двох воїнів

Полягли у бою за Незалежність Батьківщини — 30 квітня на Чернігівщині в останню путь провели двох земляків. Про це повідомляють у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Солдат Черевко Анатолій Григорович народився 29 липня 1971 року в селі Переяслівка Ніжинського району. Протягом життя проживав у Ніжині, а після здобуття неповної середньої освіти опанував спеціальність «верстатник широкого профілю» III розряду.

Протягом 1990-1992 років проходив строкову військову службу в Збройних Силах України, а потім протягом 6 років проходив службу в органах внутрішніх справ України.

В цивільному житті чоловік працював будівельником, але 25 червня 2018 року знову долучився до лав Захисників, добровільно звернувшись до місцевого ТЦК та СП. У 2021 році Анатолій завершив службу, але після початку повномасштабної війни вкотре взяв до рук зброю та став на захист Батьківщини у складі одного з підрозділів військової частини А7014.

Побратими цінували Анатолія, адже для них він став справжнім наставником. «Мої хлопці, мої діти» — так він говорив про них.

На жаль, 22 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання на одному з напрямків бойового зіткнення Черевко Анатолій отримав травми, які виявилися несумісними з життям.

Сьогодні рідні та близькі нарешті змогли попрощатися з воїном, провівши його в останню путь та поховавши на місцевому кладовищі Ніжина.

Солдат Богдан Олег Володимирович народився 16 вересня 1984 року у Прилуках. Тут закінчив місцеву загальноосвітню школу №10, а після неї — СПТУ №34. Протягом життя працював на заводі «Білкозин», але з першого дня повномасштабної війни долучився до лав оборонців Батьківщини. Службу ніс в одному з підрозділів військової частини А7105 та разом з побратимами віддано боронив Україну від загарбників на посаді оператора одного з відділень протитанкового взводу.

На жаль, 26 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Богдан Олег загинув. Попрощалися з воїном на його малій батьківщині, поховавши на місцевому кладовищі.

Не забудемо Героїв! Не пробачимо ворогам! Долучайся до оборонців України, аби помститися за полеглих земляків та зберегти памʼять про них у серцях вільних та незалежних українців!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button