Війна

На Чернігівщині в останню путь провели двох земляків

Полягли в бою за Незалежність Батьківщини – 24 травня на Чернігівщині в останню путь провели двох земляків.

Про це повідомляють у Чернігівському обласному ТЦК і СП.

Молодший сержант Гурин Сергій Григорович народився 5 березня 1972 року в селищі Кобижча, що на Ніжинщині.

Середню освіту здобув у Кобижчанській середній загальноосвітній школі, потім працював в колгоспі ім. Шевченка трактористом. Далі проходив військову службу, а у 1992 році Сергія було звільнено в запас.

Певний час працював водієм у Києві, а протягом 2015-2016 років обороняв Україну на сході в межах антитерористичної операції. У 2019-му чоловік знову став до лав ЗС України, уклавши контракт. Службу проходив на різних посадах у складі військової частини А1815. Після початку повномасштабної війни у складі одного з підрозділів 1-ї окремої танкової Сіверської бригади віддано боронив Батьківщину від російських окупаційних військ. На жаль, 19 травня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Гурин Сергій загинув.

Попрощалися з воїном на його малій батьківщині, поховавши на місцевому кладовищі.

Солдат Приходько Юрій Валерійович народився 25 квітня 1986 року в селі Володькова Дівиця колишнього Носівського району.

У 2002 році закінчив загальноосвітню школу, далі навчався у залізничному училищі. Певний час працював охоронцем у столичному метро, крім того, займався бджільництвом та виноградарством.

У перший день повномасштабної війни чоловік долучився до одного з підрозділів військової частини А1815 та на посаді гранатометника разом із побратимами давав гідну відсіч російським окупантам. На жаль, 20 травня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Приходько Юрій загинув.

Попрощалися з воїном у його рідному селі. Поховали на місцевому кладовищі.

Не забудемо Героїв! Не пробачимо ворогам! Долучайся до оборонців України, аби помститися за полеглих земляків та зберегти памʼять про них у серцях вільних і незалежних українців!

Ще статті по темі

Back to top button