Війна

На Чернігівщині в останню путь провели Захисника

23 серпня, у День Державного Прапора України, попрощалися із Захисником.

Солдат Трухан Микола народився 9 травня 1972 року у селі Держанівка. У 1990 році був призваний на строкову військову службу, після чого працював в органах МВС у Києві. У 1999 році Микола звільнився та повернувся до рідного села. 8 років тому він уклав контракт та взяв до рук зброю, аби стати на захист рідної землі на сході нашої держави, тож повномасштабне вороже вторгнення наш земляк зустрів вже будучи у лавах ЗСУ.

У складі 30 окремої механізованої бригади на посаді старшого водія мотопіхотного відділення Микола давав гідну відсіч загарбнику, захищаючи територіальну цілісність та недоторканість України. Його старший син Максим теж не лишився остронь та боронить нашу країну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові провели в останню путь ще одного Героя

На жаль, 17 серпня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Червоне на Харківщині Трухан Микола загинув, до останнього будучи вірним Баитківщині.

Сьогодні друзі та рідні, а також побратими провели його в останню путь, вшанувавши світлу пам‘ять Героя-земляка та поховавши його на Малій Батьківщині.

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button