ВійнаКримінал

На фронті загинув 22-річний воїн із Чернігівщини

У Красному Колядині проводжали в останню путь воїна Ігоря Олексійовича Лобаня, який загинув 30 жовтня в бою з російськими загарбниками в районі села Кліщіївка Бахмутської міської громади Донецької області.

Народився Ігор 26 березня 2000 року в селі Грицівка. Навчався в Красноколядинській школі. Потім вступив до Роменського вищого професійного училища. Свого випускника вчителі й однокурсники запам’ятали, як товариського, дуже доброго, привітного та працьовитого хлопця. Він ніколи не відмовлявся комусь допомогти, а ще дуже добре малював.

У 2021 році пішов на військову службу за контрактом. Служив у 30-й окремій механізованій бригаді імені князя Костянтина Островського. Був гранатометником в одному з підрозділів.
У пам’яті всіх, хто знав Ігоря, він залишиться усміхненим і життєрадісним, чуйним і надійним товаришем, турботливим сином і люблячим братом.

Його останню дорогу односельці встеляли квітами, живим коридором, навколішки, віддаючи останню шану Герою. Він поклав своє молоде життя за майбутнє України, за її волю і незалежність!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коропська громада втратила Героя

«Сьогодні ворог нищить нашу країну, руйнує мирні українські міста та села. Дуже боляче, коли від рук ворога гинуть воїни, які, виконуючи свій високий обов’язок, стали на захист Вітчизни. Так, як Ігор – юнак, який ціною власного життя виконав священний обов’язок – захищати Україну! Ігор і сотні таких, як він, на землі залишаються Героями, а на небі стають ангелами. Пам’ять про них буде жити вічно в серцях тих, хто вистоїть у цій страшній війні і відновлюватиме вільну, незалежну Україну! А ті, хто житиме на оновленій землі, завжди пам’ятатимуть кожного героя! Схиляємо голови перед світлою пам’яттю Ігоря Лобаня. Герої не вмирають», – сказав у своєму виступі під час траурного мітингу селищний голова Юрій Величко. Світлим, добрим, турботливим згадували Героя його односельці, вчителі, друзі.

Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!

Фото: Талалаївська громада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button