Війна

На Харківщині наші вибухотехніки знешкоджують російські боєприпаси

Офіцери відділу вибухотехнічної служби Головного управління Нацполіції в Чернігівській області у складі зведеного загону колег-вибухотехніків з усієї України працюють над очищенням від вибухових предметів території Харківської області, звільненої від російської окупації.

Після вигнання рашистів практично з усієї Харківщини, на колишніх окупованих територіях залишилося багато нерозірваних боєприпасів, касетних зарядів, спеціально встановлених ворожими військами мін і вибухових пасток («розтяжок»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухотехніки впродовж тижня знешкодили майже 100 вибухонебезпечних предмети

Поліцейські вибухотехнічної служби у складі зведеного загону долучилися до очищення території після тимчасової російської окупації. Вибухонебезпечні предмети виявляють поруч із житловими будинками, в промисловій зоні та на території сільгосппідприємств, у полях, лісосмугах, уздовж доріг.

Невикористане вибухове «залізо», покинуте рашистами на імпровізованих складах під час своєї панічної втечі з Харківщини, поліцейські передають військовим ЗСУ. А виявлені нерозірвані та інші небезпечні боєприпаси, які становлять загрозу життю і здоров’ю людей, вибухотехніки знешкоджують на місці. Розмінування територій триває.

Поліція застерігає мешканців деокупованих територій від легковажного ставлення до питань мінної безпеки. Будьте обачними та не наражайте себе на небезпеку. Утримайтеся від відвідування лісів та полів усюди, де перебували російські окупанти або тривали бойові дії. Також пильно стежте за тим, аби цієї заборони дотримувалися діти. Не наближайтеся до підозрілих предметів і не чіпайте їх. У разі їх виявлення одразу повідомляйте на лінію 102. Бережіть себе! Разом до Перемоги!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button