Війна

Назавжди в строю: сьогодні чернігівському поліцейському Дмитру Музирьову мало виповнитися 29 років

Він був мужнім поліцейським-захисником, кандидатом у майстри спорту, молодим науковцем. Старший лейтенант поліції Дмитро Музирьов мав безліч планів і мрій, однак його життя передчасно обірвалося під час російського обстрілу в приміському селі Киїнка, де Дмитро з побратимами боронили Чернігів від ворожої навали. 

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Дмитро Музирьов народився 5 вересня 1995 року у Чернігові. У 2018 році закінчив з червоним дипломом Національний університет «Чернігівський колегіум» за спеціальністю вчитель фізвиховання.

Дмитро цікавився наукою, постійно прагнув до саморозвитку, мав друковані статті і виступав на конференціях. Він також був кандидатом у майстри спорту з веслування на каное і байдарках, деякий час працював тренером-викладачем з веслування. У складі чернігівської команди Дмитро посідав призові місця на Всеукраїнських змаганнях із драгонботу (веслування на човнах «Дракон»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боронячи Україну, загинув боєць із Чернігівщини

У 2019 році Дмитро випадково побачив оголошення про набір до лав поліції Чернігівщини та успішно пройшов конкурс. Спочатку кілька місяців працював оперуповноваженим сектору кримінальної поліції Прилуцького відділу поліції, а з жовтня 2019 року – на посаді інспектора групи документування роти поліції особливого призначення ГУНП в Чернігівській області.

Дмитро Музирьов любив свою роботу, був дуже розумним, спокійним, витривалим та, водночас, вольовим та сміливим. У вільний час займався спортом, постійно підтримував зв’язок з тренерами і вихованцями спортшколи.

  • Коли прийшла війна, син одним із перших став на захист України. Він навіть не розглядав варіанту, що може вчинити інакше. Пам’ятаю його слова: «Мамо, я захищатиму наше місто!» –розповідає мама загиблого Героя Тетяна Музирьова.

28 лютого Дмитро з побратимами разом прибули у приміське село Киїнку. Поліцейські з військовими зайняли бойові позиції, аби дати відсіч ворожій колоні, яка намагалася прорватися в місто Чернігів. Вони сумлінно виконували свій службовий обов’язок та до кінця стояли на захисті громадян. На жаль, Дмитро Музирьов, Володимир Настич, Дмитро Лук’яненко та Олексій Христенок загинули внаслідок масованого обстрілу ворога. За їхній подвиг Героїв було посмертно удостоєно ордена «За мужність» III ступеня.

У селі Киїнка Чернігівського району відкрили меморіальну дошку на честь чотирьох загиблих поліцейських: Володимира Настича, Дмитра Музирьова, Дмитра Лук’яненка та Олексія Христенка.

Дмитро мав безліч планів та дуже радів життю, яке обірвалося так рано…

Чернігівський спецпризначенець поліції до кінця виконав свій обов’язок.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button