ВійнаСуспільство

Непроста ситуація із забезпеченням продуктами виникає на прикордонні Чернігівщини

Ситуація в прикордонних громадах Чернігівщини, м’яко кажучи, непроста. Бо страшна буденність полягає в тому, що прикордонні території перебувають під постійними ворожими обстрілами.

А кілька днів тому взагалі сталася жахлива ситуація – дрон уразив цивільну автівку, що везла найнеобхідніші продукти до прикордонних сіл Новгород-Сіверського району.

Тож про теперішню безпекову ситуацію на прикордонні розпитували Сергія Сергієнка, начальника Новгород-Сіверської РВА.

«Доставка продуктів зараз погана, бо після останніх подій, які відбулися в двох громадах, маємо відмови завозити продукти харчування до деяких населених пунктів. Тому дійсно, нині виникає питання стосовно доставки хліба й евакуації людей. Пропозиції людям для виїзду надані. Завтра ще раз із громадами ми проводимо зустріч – будемо дискутувати стосовно можливості виїзду. Від ОВА надійшла пропозиція про розміщення людей у тимчасових будиночках під Черніговом. І в нас також зібрана інформація про будинки, які можна використати для переселення людей», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Сергій Сергієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новгород-Сіверська громада прощатиметься з волонтером, автівку якого на прикордонні розстріляли окупанти

За його словами, громадам і старостам постійно надають інформацію про можливі варіанти переселення людей та житло, яке можна використовувати для розміщення переселенців.

«Наприклад, жителям населеного пункту Луб’яне пропонували переїхати до села Лоска. Але люди вибрали інший варіант: поїхали до своїх родичів, здається, до Носівки.

Постійно пропонуємо людям переїжджати, шукаємо можливості для виїзду. Не всі погоджуються. Але ситуація, на жаль, така, що будемо щоденно попереджати людей про наявну небезпеку.

Для людей, які живуть на прикордонні, немає іншого виходу, аніж переїзд – або тимчасовий, або постійний. Бо ворог застосовує дрони, вбиває цивільне населення. У ворога людяність відсутня, і це ми бачимо на прикладі людей, які возять товари першочергового вжитку. Тож доставка товарів не буде покращуватися. Завтра це питання плануємо обговорити з головами громад прикордоння», – пояснив Сергій Сергієнко. 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button