Війна

Ніжин втратив Героя – Шиковця Олександра

Шиковець Олександр Олександрович народився 15.08.1970 року в селі Велике Село Молодечненського району Мінської області Республіки Білорусь.

Після закінчення школи отримав спеціальність слюсар-судноремонтник.

З 1989 по 1991 роки проходив строкову службу в радянській армії (військова спеціальність «сапер»).

У 1991 році почав постійно проживати в Ніжині, одружився з Олександрою Михайлівною (в дівоцтві Бабодій), уродженкою Ніжина, у шлюбі в 1994 році народився єдиний син Шиковець Сергій Олександрович.

З 1992 року Олександр Олександрович працював у Ніжинській експедиції глибокого буріння дизелістом.

30.08.1994 року прийняв присягу на вірність народу України при Ніжинському міськвійськкоматі.

Залишившись громадянином Республіки Білорусь, отримав посвідку на постійне проживання в Україні.

У 2004 році змінив роботу, працював будівельником, бурильником в різних компаніях за кордоном.

Брав активну участь у громадському житті міста, мав багато знайомих і друзів. Завжди був людяним, щирим, готовим прийти на допомогу в скрутну хвилину.

Війна застала Олександра Олександровича за кордоном, він активно намагався дістатися додому попри складні обставини та напівоточення міста, і зміг це зробити 25 березня 2022 року.

5 квітня 2022 року добровільно приєднався до лав ЗСУ за мобілізацією.

З 05.04.2022 року по 23.01.2023 року проходив бойовий шлях у Ніжинському 30 стрілецькому батальйоні в/ч А4008 у складі 117 бригади Сумської ТРО на посаді командира відділення 2-го взводу 1-ої роти, звання старший сержант, позивний «Шрек». Брав участь у бойових діях у прикордонній зоні Сумської області. Виконував спеціальні та диверсійно-розвідувальні завдання, проходив тренування для включення в роту спецпризначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог вдарив по прикордонню Чернігівщини «Градом»

З 25.01.2023 року проходив бойовий шлях у складі новоствореної 117 бригади ЗСУ в/ч А4674 у складі 10 армійського корпусу в інженерно-саперній роті на посаді водій-сапер, а з 03.03.2023 року на посаді командира відділення інженерно-саперної роти у званні старший сержант.

Виконував бойові завдання за призначенням на південному напрямку.

Був соціально активним, спільно з волонтерами брав участь у забезпеченні підрозділу.

Шиковець Олександр Олександрович загинув у бою за нашу Батьківщину під час відбиття збройної агресії російської федерації та її союзників в наслідок удару керованої авіабомби військ рф о 19:30 21 серпня 2023 року в районі населеного пункту Роботине Запорізької області (під Малою Токмачкою), виконуючи бойове розпорядження та бойове завдання за призначенням, будучи вірним військовій присязі та власним переконанням.

У скорботі залишилися дружина Шиковець Олександра Михайлівна, син Шиковець Сергій Олександрович (старший лейтенант Збройних Сил України), батьки, родичі, численні друзі та побратими.

Герої не вмирають. Шиковець Олександр Олександрович залишиться назавжди в наших серцях. Пам’ять про нього буде жити у його справах і в нашій спільній Перемозі над агресорами, терористами і загарбниками. Слава Україні! Героям слава!

Прощання з Героєм відбудеться завтра, 31 серпня о 10:00 у Соборі Всіх Святих.

Поховають Героя на Гуньківському кладовищі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Ніжинська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button