ВійнаСуспільство

Оголошено новий тендер на відбудову приватних будинків у Ягідному

Продовжується комплексне відновлення Ягідного: оголошено тендер на відбудову ще 21 приватного будинку. Відновлення житла – першочергове завдання.

Зараз у Ягідному живе близько 350 людей. Планується будівництво 9 житлових будинків та капітальний відремонт 117 у єдиному дизайн-коді села. За проєктом відбудови, будинки будуть не лише реконструйовані, а й термомодернізовані. Будівельники замінять вікна та вхідні двері, утеплять фасади, влаштують покрівлі і встановлять паркани.

У жовтні Агентство відновлення провело тендери на ремонт 16 багатоквартирних будинків по вулиці Дружби та Лісовій. Поки що триває оформлення документів та узгодження договірних цін. Після підписання договорів з підрядниками розпочнуться роботи. Також наприкінці жовтня оголосили перші торги на відбудову 20 індивідуальних будинків. Наразі – процес кваліфікації переможців. Ще один тендер на ремонт 17 індивідуальних будинків оголосили на початку листопада – проходить аукціон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сіверському напрямку нацгвардійці знищили російський ЗРК С-60 (Відео)

Ягідне, яке знаходиться за 15 км від Чернігова, впродовж березня минулого року було повністю окуповане російськими військами. Майже усі будівлі в селі – зруйнували або пошкодили.

Нагадаємо, що у квітні цього року Ягідне було включене до переліку постраждалих населених пунктів, які відновимо в межах експериментального проєкту.

13 червня тут провели перші консультації з мешканцями, після чого Агентство відновлення та проєктна компанія «АІММ» презентували концепцію відбудови. 10 липня у селі пройшли громадські слухання: люди змогли вибрати різні варіанти нового дизайн-коду та заповнили анкети, де вказали пошкодження свого майна і бажані варіанти його вигляду після відбудови.

Трохи згодом також планується оновлення транспортно-пішохідної мережі, реконструкція вулиць, нове покриття доріг, зовнішнє освітлення, проведення інтернету. Планується облаштування зупинки громадського транспорту та парковки, урбан-парку і спортивного майданчика. Крім цього в селі облаштують бювет із питною водою.

А на місці школи буде меморіальний комплекс.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button