Війна

Окупанти завдали мільярдні збитки довкіллю Чернігівщини (Фото)

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області продовжує фіксувати злочини проти довкілля. Наразі в полі зору лісовий фонд Чернігівщини.

Так, лише на наприкінці березня 2022 року в наслідок авіаційних бомбардувань та ракетних обстрілів лісогосподарських ділянок Державного підприємства «Чернігівський військовий лісгосп» було пошкоджено більше 400 га лісу, а пожежі спричинили неорганізований викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Це ганебний злочин проти довкілля, оскільки було винищено не лише зелене багатство нашої планети. Вогонь забрав чимало життів маленьких істот – тварин, птахів, комах, залишивши по собі згарище і попіл. А ще вирви від снарядів на землі та отруєні чорноземи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміливець, який зупиняв голими руками танки в Бахмачі, розказав, як наважився на вчинок (Відео)

По даному факту спеціалістами Державної екологічної інспекції у Чернігівській області було проведено розрахунок збитків, завданих довкіллю на підставі Методики розрахунку неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря внаслідок надзвичайних ситуацій та/або під час воєнного стану та визначення розмірів завданої шкоди.

Розмір шкоди, завданої злочинними діями окупантів, склав 3 мільярди 408 мільйонів 526 тисяч грн.

Тепер офіційні розрахунки будуть надані правоохоронним органам для формування матеріалів справ, представництва інтересів в судах і примусового відшкодування шкоди, спричиненої збройною агресією росіян.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Не пропустіть
Close
Back to top button