Війна

Олег і Ярина: історія сім’ї з Чернігівщини, яку вбила росія

Олег. Йому 41 рік, успішний фермер з Чернігівщини. Вища фахова освіта, Білоцерківський національний аграрний університет. Під час навчання познайомилися з Яриною, одружилися ще під час навчання і отримавши дипломи, переїхали жити в рідну для Олега Безуглівку на півночі Чернігівщини. На жаль, це менше 10 кілометрів від російського кордону.

Проте у 2008 році щасливі молодята про це не думали, у подружжя народилося двоє діток: старша Ксенія і молодший Тарасик. Весь час йшов на розвиток господарства. Почавши з власного невеличкого паю, Олег поступово зміг розвинутися і став орендувати всі землі колишнього колгоспу. Вирощував пшеницю, картоплю, буряки і моркву. З ранку до вечора на землі, яка віддячувала хорошими врожаями.

В 2014 в країну прийшла війна і Олег, не роздумуючи, пішов добровольцем в новостворений Азов. Пройшов багато гарячий боїв, брав участь у звільненні Маріуполя, в Широкінській операції. Був простим рядовим, але дуже цінувався побратимами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал пам’яті: 77-річна Наталія Нікуліна

В 2016 повернувся в село, бо хоч і намагався дистанційно керувати справами, проте Ярині одній було дуже важко. До лютого 2022 року працювали разом, а коли з’явилася інформація про повномасштабне вторгнення – Олег одразу повернувся на службу до побратимів. Вмовляв Ярину з дітьми поїхати за кордон, але вона відмовилася, не повіривши, що ворог наважиться на пряму окупацію.

І в перші ж дні потрапила в окупацію. Як вижила, як ніхто з селян не здав ворогам що чоловік воює в Азові – так і не зрозуміла. Ховалися по підвалах, днями не їли. Тарасик підхопив запалення легень і ледь вижив. Врятувала успішна операція по звільненню Київської та Чернігівської області, коли окупанти тікали світ за очі.

Отримавши радісну звістку, Олег відпросився у відпустку і в червні подружжя ненадовго возз’єдналося, всі разом. Востаннє.

В серпні під час ракетного обстрілу від важких поранень гине Ксенія. Серце Олега рветься додому, але активні бойові дії не дозволяють. Лють до окупантів зашкалює і він б’є їх з подвійною ненавистю, за що отримує позивний “Лютий фермер”.

В лютому 2023 на Бахмутському напрямку Олег гине, прикриваючи відхід товаришів. Ярина лишає Тарасика з матір’ю Олега і записується на курси парамедика. Під час перебування на навчанні, в райцентрі, удар Шахіда вбиває її разом з ще однією жінкою.

Початок травня. Удар керованими авіабомбами по прикордонним селам Чернігівщини. Одна з них потрапляє в батьківську хату Олега, де була його мати, 68 років, та син Тарасик. Жінку впізнали, тіло хлопця розірвало повністю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поштар

Ще статті по темі

Back to top button