Війна

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено захисника зі Сновська Вадима Сергійка

Героїчно загиблого захисника зі Сновська Вадима Сергійка посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Народився Вадим Сергійко у Сновську 26 січня 1986 року. 2003 року закінчив Щорську районну гімназію, потім навчався в місцевому училищі на бухгалтера. Вищу освіту здобув у Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого. Працював тренером-викладачем із вільної боротьби Сновської ДЮСШ «Колос» і на різних посадах в органах внутрішніх справ України, помічником народного депутата. До повномасштабного вторгнення був працівником приватного нотаріуса у Сновську та депутатом Сновської міської ради.

Від 23 травня 2022 року проходив військову службу в частині А 0693.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На війні загинув колишній гравець «Десни»

«Вадиму сьогодні було б 38 років. Проте назавжди йому залишиться 37. Він був дуже відповідальним, після деокупації області пішов захищати нашу країну. Спочатку деякий час стояв на блокпості, а приблизно через місяць він поїхав на Бахмутський напрямок», – згадує сестра загиблого захисника Лілія Терещенко.

Життя українського захисника обірвалося під час виконання військового обов’язку поблизу населеного пункту Федорівка Донецької області 23 вересня 2023 року. Проте пам’ять про Вадима Сергійка та його подвиг залишиться назавжди.

«22 січня голова ОВА В’ячеслав Чаус вручив доньці Вадима Мирославі орден «За мужність». В день його народження відбудеться виставка в Сновському історичному музеї. Там буде такий куточок пам’яті з речами Вадима, починаючи ще з дитинства і до його вже останніх днів. 27 січня планується спортивне змагання з боротьби як пам’ять про Вадима, бо він займався цим видом спорту. Вадим був найкращим», – розповіла для ЧЕЛАЙН сестра загиблого захисника Лілія Терещенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button