Війна

Під Бахмутом загинув уродженець Носівської громади

Носівська громада – у жалобі. Загинув Мариненко Ярослав Олександрович (Бандера) (20.05 1991 – 17.01.2023).

Ярослав народився в Ніжині. Перший клас закінчив у Ніжинській середній школі № 13. Продовжив навчання в Плосківській середній школі. У 2008 році вступив до НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» на кафедру динаміки, міцності машин та опору матеріалів механіко-машинобудівного інституту.

Закінчивши у 2014 році магістратуру з відзнакою, пішов працювати в Державний науково-дослідний інститут МВС України.

З 2015 року почав працювати в ДП «НАЕК «Енергоатом» на посаді старшого інженера (займався розрахунками міцності конструкцій атомних станцій і подовженням експлуатації атомних енергоблоків). Активно займався спортом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агітував засуджених підтримувати збройну агресію рф: СБУ викрила ворожого агітатора у пенітенціарному закладі

З 2014 проходив вишколи та навчання в Добровольчому українському корпусі «Правий сектор». Брав участь в навчаннях Українського легіону і територіальної оборони. Активно займався військово-тактичною грою в страйкбол. З першого дня повномасштабної війни долучився добровольцем до лав ЗСУ. Займав посаду інструктора з тактико-спеціальної підготовки в навчальному центрі у складі 135-го Обухівського батальйону територіальної оборони. У грудні долучився до штурмового підрозділу ГУР МО. Під час виконання бойового завдання під Бахмутом 17 січня 2023 року загинув, віддавши життя за Україну.

Герої не вмирають!

Поховано Ярослава буде у с. Плоске.

Вічна слава та світла пам’ять Герою!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: пресслужба Носівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button